Predavanja

Psihološka predavanja

Izvajam predavanja na različne teme, povezane s komunikacijo, postavljanjem mej, čustvi in čustveno inteligentnostjo, boljšo kakovostjo življenja, medosebnimi odnosi, vzgojo otrok, reševanjem konfliktov, soočanjem s kroničnimi boleznimi in duševnim zdravjem in podobno. 

Nekaj primerov naslovov predavanj:

Kaj so čustva in kako jih uporabiti za boljše življenje.

Komunikacija in postavljanje zdravih mej za boljše medosebne odnose.

Kako ne-izgoreti ob skrbi za druge.

Diagnoza kronične bolezni – žalovanje in novo življenje.

Premagaj stres preden stres premaga tebe.

Moč je v meni – odkrivanje notranjih virov moči.

Skrb za sebe kot ključ do učinkovitega dela v medijskih, oglaševalskih in marketing industrijah.

 

Delavnice

Psihološka delavnica

Izvajam delavnice na vse teme, omenjene pri predavanjih. Predavanja so namenjena teoretičnemu spoznavanju s tematiko, vedno pa jih naredim interaktivna s sodelovanjem udeležencev ter kratkimi vajami. Delavnice pa so namenjene poglobitvi tematike, spoznavanju samega sebe in drugih ter praktičnem učenju novih strategij. Po dogovoru je delavnica lahko enkratna ali pa se tematike lotimo v večih sklopih. 

Nekaj primerov delavnic:

Raziskovanje čustev: Kako prepoznati in obvladati svoje občutke.

Stres in anksioznost: Strategije za obvladovanje vsakodnevnih izzivov.

Psihologija samopodobe: Kako razviti pozitivno samopodobo in samozavest.

Kako se soočiti s konflikti: Učinkovite tehnike reševanja sporov in komunikacije.

Izvajam pa tudi delavnice za starše in pedagoške delavce.

Oddihi

Oddihi (ang. retreats) so namenjeni odklopu od vsakdanjega življenja ter ponovni povezavi s sabo. V neizprosnem tempu vsakdanjega življenja lahko hitro izgubimo stik s sabo in preslišimo notranji glas, ki nas usmerja. Oddih je namenjen odmiku v ponovno povezavo s samim sabo, regeneraciji ter polnjenju baterij. 

Organiziram različno dolge oddihe: 1-dnevni, vikend oddih (petek popoldne – nedelja), 5-dnevni. 

Vsebina oddiha je prilagojena udeležencem, njihovim potrebam in željam, vedno pa je vključena povezava med telesom, umom in dušo, kar pomeni, da se posvetimo človeku v celoti.

Lokacije so poljubne, sodelovali smo že s Hišo Krasna, Lokev na Krasu ter Kočo na Miklavžu. 

Oktobra 2023 smo organizirali oddih na Krasu. Podrobnosti in program tega oddiha si lahko pogledate TUKAJ.

Teambuilding

Teambuilding je namenjen povezovanju neke skupine, ki mora delati skupaj za nek skupen cilj. To je lahko skupina sodelavcev, športnikov, včasih pa teambuildingi pridejo prav tudi družinam, ki so izgubile stik in se odtujile. Teambuilding poteka na lokaciji izven običajnega okolja skupine, vključuje elemente naravnega okolja, komunikacije in sodelovanja. Cilj teambuildinga je povezati člane skupine s tem, da doživijo skupno izkušnjo, skupaj rešujejo probleme, skupaj doživljajo frustracije in jih razrešijo v podpornem okolju s pomočjo strokovnjaka, ki ga v njihovem običajnem življenju ni ali pa nanj ne pomislijo. Skupine takšne teambuildinge označijo za nepozabno izkušnjo, ki jih je za vedno spremenila in povezala.